Startside

     

Kontakt informasjon

 

Reservedeler

Regler for bruk

Plugger 

 

 

All informasjon på denne siden er hentet fra www.atvnorge.net 

Regler !
ATV - hvilke regler gjelder for kjøring på vei?


Mange lurer på hvilke regler som gjelder for kjøring med ATV på vei. Vi forsøker å gi svaret her.

Her er det mange svin på skogen. Flere forhandlere kommer med direkte løgner til sine kunder kun for å selge sine produkter. Det er for eksempel løgn å si at man kan kjøre en ATV på 125 cc med 125 cc lett mc lappen. Her må det bil lapp til.
Altså: Sett deg inn i regelverket før du kjøper!

Det siste skuddet på ATV stammen er de som kan registreres for bruk på offentlig vei. Disse har de siste to år tatt Europa med storm. Salget er i eventyrlig vekst i de aller fleste land. Man har to kategorier. De minste er på 50 cc og registreres som moped, med en maks hastighet på 45 km/t. Alle som er større enn 50 cc registreres som tung motorsykkel. Disse har ingen fartsbegrensning, men en maksimal effekt på 15 kw. Enkelte av de store modellene kan registreres for to personer, fører og passasjer. Alle som kjører eller sitter på med en veiregistrert ATV må benytte godkjent hjelm.
Hvor kan det kjøres?

Alle steder der det er lov å kjøre med bil eller motorsykkel. De som er registrert som moped har dog ikke lov å kjøre på motorvei klasse A eller B.
Hvem kan kjøre?

ATV registrert som moped kan kjøres fra fylte 16 år mens motorsyklene kan kjøres av alle over 18 år med bil førerkort.

Unntak: 
Barne ATV kan lovlig kjøres på bane i regi av motorsportforbundet. MEN det skal være en maskin som er godkjent for den slags bruk. 

ATV registrert som moped kan kjøres av alle med førerkort klasse M-146 og M-147 og de som har det gamle mopedførerbeviset. ATV registrert som tung motorsykkel kan kjøres med førerkort klasse B, C eller D. Disse kan selvfølgelig også kjøre moped. Vi gjør oppmerksom på at førerkort klasse A, motorsykkel ikke gir førerrett for ATV registrert som motorsykkel.

Klasse M 145 Gir ingen førerett for ATV 

Klasse M 146 Gir førerett for ATV registrert som moped 

Klasse M 147 Samme som M 146 

Klasse A Samme som M 146 

Klasse A1 Samme som M 146 

Klasse B Alle registrerte ATV 

Klasse T Gir førerett for ATV registrert som traktor